Egervári csapata olyat tett, amilyet a 6:3 óta egyetlen magyar válogatott sem

2010. június. 05., 14:10   |    

Egervári csapata olyat tett, amilyet a 6:3 óta egyetlen magyar válogatott sem

Története során egyetlen mérkőzést játszott eddig a magyar válogatott augusztus 11-én: 2010-ben, a londoni Wembleyben ezen a napon kezdődött az Egervári-éra.

Okkal féltette a futballrajongó közvélemény a mérkőzéstől a csapatot, ugyanis a válogatott, súlyos vereséget szenvedett a Koeman-korszak végén, még 2010 májusában, két hasonló kaliberű csapattól, a némettől és a hollandtól.

Az utánpótlás- és az az olimpiai válogatott éléről előlépett kapitány a Király Gábor – Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Szélesi Zoltán – Elek Ákos, Vadócz Krisztián, Huszti Szabolcs, Dzsudzsák Balázs – Gera Zoltán, Rudolf Gergely tizeneggyel kezdett, ez hat helyen is eltért az előző júniusban, a hollandok ellen 6-1-es vereséget szenvedett csapatétól. Két régi motoros is visszatért: Király Gábor és Gera Zoltán. Lipták Zoltán először játszott az A-válogatottban. A mérkőzés során csereként beállt Laczkó Zsolt, Komlósi Ádám, Tóth Balázs, Hajnal Tamás, Koman Vladimir és Priskin Tamás is.

A végig jól védekező magyar csapat a 62. percben Phil Jagielka öngóljával vezetést szerzett. Ez volt a magyar válogatott első találata a Wembleyben 32 év után (1978-ban Nagy László lőtt gólt), s az Évszázad mérkőzése, az 1953-as, londoni 6:3 óta először vezetett a magyar válogatott A-válogatott mérkőzésen angol földön a háromoroszlánosok ellen. A hajrá ellenben Fabio Capello válogatottjáé volt: a Liverpool világhírű játékosa, Steven Gerrard két góljával megfordította az állást. Az angolok 2-1-re győztek.

'Nem vagyok elégedett, mert elveszítettünk egy mérkőzést. Pozitív viszont, hogy nem építettük le magunkat, és a meccs jól szolgálta a svédek elleni felkészülést. Amikor az angolok fordítottak, abban az öt percben szétestünk, a középpálya visszaszorult a védőkhöz. Egy Gerrarddal jobbak voltak az angolok.

Úgy gondolom, megvolt az összhang a védelemben, általában két ember jutott egy angolra. Lipták és Elek kényszerű cseréje után az átmenetet jól használta ki Anglia, és fordított. Támadásban kevesebbet mutattunk, de így is megvoltak a lehetőségek, a pontrúgásokkal vagyok elégedetlen, eredményesebbnek kell lenni ezekből. A fiatalok meglehetősen jó teljesítményt nyújtottak. Hiszem, hogy a magyar bajnokságból is kikerülhet válogatott szintű játékos' – mondta a kapitány a találkozó után.


A hírkategória további hírei

Futballtörténelem
95 éves Szepesi György

2017-02-05 06:33:49

95 éves Szepesi György

Futballtörténelem
Tíz éve hunyt el Puskás Ferenc

2016-11-17 09:00:31

Tíz éve hunyt el Puskás Ferenc

Futballtörténelem
Pelét faragni kellett Budapesten

2016-05-25 15:07:02

Pelét faragni kellett Budapesten

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS