Három meccs harmadikán

1907. november. 03., 20:41   |    

Három meccs harmadikán

Három mérkőzést játszott eddig november 3-án a magyar válogatott, három különböző budapesti helyszínen. Két győzelem mellé becsúszott egy döntetlen is, de a csatárok egyszer sem adták három szerzett gólnál alább.

1907-ben hétezer néző előtt fogadta a Domonkos – RumboldCsüdör – FiczereKürschnerGorszky – Braun, Károly J.,SchlosserVangelBorbás tizenegy az osztrákokat. Csüdör (magyarosított nevén CsávosiFerenc az MTK, valamintVangel Gyula (kiváló atléta, jeles ügyvéd, később a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke) először játszott a válogatottban.Vangel egyébként utoljára is. A találkozó kevés izgalmat, de annál szebb magyar támadásokat hozott. Borbás Gáspár a 11. percben vezetést szerzett, sőt Valdar öngólja után a 18. percben már 2:0 volt az állás. Borbás a 37. percben esett újabb találata egyoldalúvá tette a mérkőzést. A magyarok a második félidőben már inkább a közönségnek játszottak,Károly Jenő (47. percben szerzett gólja után a hajrában Dünnmann szépített (4:1).

Éppen 100 évvel ezelőtt az Üllői úton játszottak az osztrákok. Megint kaptak egy négyest, sőt, még becsületgóljukra sem futotta. A magyar válogatottat az időnként felerősödő havazással dacolva 30 000 (!) néző figyelte a Ferencvárosban, a Wagner-serlegért játszott találkozón. A publikum nem csalódott, a Zsák – RumboldPayer – BíróHlavayBlum SebestyénBodnárPatakiSchlosserBorbás tizenegy kitűnően játszott. A gólok közül Slózi, azaz Schlosser Imre lőtte az elsőt és az utolsót (21. és 80. perc), közben Bodnár (34. perc) és Pataki (65. perc) is a kapuba talált. A magyar válogatott igazolta, hogy a júliusi, a stockholmi olimpia Vigaszdíj-döntőjében aratott 3:0-s győzelme egyáltalán nem volt a véletlen műve.

1963-ban Eb-, akkori nevén Nemzetek Kupája-selejtezőt vívott a magyar válogatott az NDK együttesével. A két csapat kelet-berlini mérkőzését 2:1-re megnyerte a Baróti Lajos által dirigált együttes, így jó esélyei voltak a továbbjutásra. Ugyanakkor a Sós Károly által felkészített vendégek nem ígérkeztek könnyű ellenfélnek. Nem is voltak azok, háromszor is egyenlítettek! Bene Ferenc gólját HeineSándor Károly látványos találatát Roland DuckeSolymosi Ernő sikeres büntetőjét pedig Erler egalizálta (3:3). A Szentmihályi – MátraiMészölyIhász – Nagy I.Solymosi – SándorRákosi,AlbertBeneFenyvesi összeállítású együttes a döntetlennel természetesen bejutott a sorozat legjobb nyolc csapata közé.


A hírkategória további hírei

Futballtörténelem
95 éves Szepesi György

2017-02-05 06:33:49

95 éves Szepesi György

Futballtörténelem
Tíz éve hunyt el Puskás Ferenc

2016-11-17 09:00:31

Tíz éve hunyt el Puskás Ferenc

Futballtörténelem
Pelét faragni kellett Budapesten

2016-05-25 15:07:02

Pelét faragni kellett Budapesten

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS