Melyik a jobb balszárny?

1932. szeptember. 18., 12:39   |    

Melyik a jobb balszárny?

Egyetlen mérkőzést játszott eddig a magyar labdarúgó-válogatott szeptember 18-án: kereken nyolcvan évvel ezelőtt, Budapesten, Európa Kupa-mérkőzésen legyőzte csehszlovákokat.

Új szerelésben játszott a válogatott, a fehér, címeres mezhez fekete nadrágot húztak a játékosok. A csehszlovákok (vagy előtte a csehek) addig még nem tudtak nyerni Budapesten, de ezúttal abban reménykedtek, megtörhet a rossz sorozat. Arra számítottak, hogy a Plánicka – Burgr, Ctyroky védelem meg tudja állítani a magyarokat, elöl pedig Svoboda, vagy a remek Nejedly, Puc balszárny gólokat tud szerezni.

Máriássy Lajos szövetségi kapitányt lenyűgözte a Budai 11 remek bajnoki formája. A fekete-fehérek közül három játékost is beállított a kezdő csapatba, Hóri (Horn) György, Kárpáti (Kaltenecker) II Pál és Polgár (Pignitzky) Gyula akkor mutatkozott be a nemzeti tizenegyben. Közülük csak a Druminak becézett, rendkívül sokoldalú center tudta megvetni a lábát  legjobbak között. Ugyancsak újoncként szerepelt Nemes (Michalovszky) II István, a Törekvés jobbszélsője. A magyar csapat összeállítása a következő volt: Hóri – Dudás, Korányi I – Kárpáti, Sárosi , Lázár – Nemes, Cseh II, Polgár, Toldi, Titkos.

A csehszlovákok bíztak a balszárnyukban, s nem is ok nélkül, mert a balszélső Puc a 73. percben meg tudta szerezni a vezetést. Ám a magyar balszárny ezúttal felülmúlta a vendégekét: a 78. percben Toldi Géza kiegyenlített, majd a 81. percben Titkos Pál megszerezte a győztes gólt is. Magyarország–Csehszlovákia 2:1!


A hírkategória további hírei

Futballtörténelem
95 éves Szepesi György

2017-02-05 06:33:49

95 éves Szepesi György

Futballtörténelem
Tíz éve hunyt el Puskás Ferenc

2016-11-17 09:00:31

Tíz éve hunyt el Puskás Ferenc

Futballtörténelem
Pelét faragni kellett Budapesten

2016-05-25 15:07:02

Pelét faragni kellett Budapesten

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS