Rosszul sikerült főpróba a mexikóiak ellen

1984. augusztus. 25., 23:41   |    

Rosszul sikerült főpróba a mexikóiak ellen

Kellemetlen emléke fűződik a magyar válogatott történetét követőknek augusztus 25. napjához. Eddig egyetlen mérkőzést játszott csak e napon a csapat, de azt elveszítette a Népstadionban a mexikóiak ellen.

Az előjelek jók voltak. Négy nappal az 1984. augusztus 25-i meccs előtt Mezey György válogatottja, ugyancsak a Népstadionban, 3-0-ra legyőzte a svájciakat. A kapitány ugyanazokkal a mezőnyjátékosokkal kezdett, mint a svájciak ellen, a kapuban ellenben újoncot avatott: Disztl Pétert Andrusch József váltotta. A Bp. Honvéd hálóőre előtt a Sallai Sándor, Róth Antal, Csuhay József, Péter Zoltán – Hannich Péter, Garaba Imre, Détári Lajos – Bodonyi Béla, Törőcsik András és Hajszán Gyula összeállítású csapat kezdett. A második félidőre a két szélsőt Mészáros Ferenc és Esterházy Márton váltotta. Nem segített, mint ahogy ezen a meccsen semmi sem segített.

A mexikóiak a legjobb játékosukat, a Spanyolországban nagy sztár Hugo Sánchezt akkoriban 'elfelejtették', de így is akadtak kitűnő játékosaik, elsősorban éppen a két gólszerző, Manuel Negrete és Tomas Boy. Játszott náluk Javier Aguirre, a későbbi kiváló edző is. A találkozó 2-0-s mexikói győzelmet hozott, rosszul sikerült tehát a magyar válogatott főpróbája a világbajnoki selejtezők előtt. Szerencsére aztán az osztrákok elleni 'előadás' 1984 szeptemberében annál jobban...


A hírkategória további hírei

Futballtörténelem
95 éves Szepesi György

2017-02-05 06:33:49

95 éves Szepesi György

Futballtörténelem
Tíz éve hunyt el Puskás Ferenc

2016-11-17 09:00:31

Tíz éve hunyt el Puskás Ferenc

Futballtörténelem
Pelét faragni kellett Budapesten

2016-05-25 15:07:02

Pelét faragni kellett Budapesten

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS